L'Ajuntament de Capellades ha iniciat el camí per fer un avenç cap a una mobilitat més segura des del seu municipi i pretén que els plans de transport de viatgers de la Generalitat per al 2020 prevegin aquestes millores. A proposta del PSC, l'Ajuntament ha presentat 8 al·legacions al programa, segons han explicat fonts d'aquest mateix grup. Les al·legacions recullen 5 línies de treball: demanar la millora de l'accés a peu a l'estació de FGC de Capellades, millorar els elements d'aixopluc i accessibilitat de l'estació de FGC de Capellades, canvis en la tarificació (descomptes per accedir a serveis ubicats a la capital de comarca, rebaixa de tarifes per fer-les accessibles), una plataforma informativa per poder compartir cotxe, reducció dels temps de viatge cap a Barcelona en bus i tren, i exigir que el previst estudi de millora del transport públic de l'Anoia es redacti el primer semestre del 2016.

Aquestes al·legacions pretenen que Capellades avanci cap a una mobilitat "més segura, eficient, equitativa i sostenible i exigeixi que la Generalitat compleixi la seva obligació de garantir el dret a la mobilitat de tothom, i sobretot que deixem de ser la comarca oblidada d'aquest govern", segons expliquen els socialistes.

Aquesta és una de les propostes expressades al programa electoral del PSC. A part de la millora global del transport, els socialsites presentaven el projecte "Caminem segurs cap a l'estació". "El repte -asseguren- no s'atura fins que les mesures siguin efectives, i seguim oberts a rebre'n de noves"