L'Ajuntament d'Igualada posarà en marxa el mes d'octubre un operatiu policial, cívic i de neteja per abordar la problemàtica de les defecacions canines a la ciutat. Fa just un any es va iniciar una campanya de civisme amb el lema "Tu ets el millor exemple", però actualment "encara hi ha propietaris de gossos que no respecten l'ordenança", ha explicat el regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont. Per això, el consistori ha decidit endurir el discurs i optar per la via de les sancions. D'aquesta manera, es reforçarà la presència policial a les zones més conflictives i s'imposaran multes que poden arribar als 1.500 euros per deixar els excrements al carrer i de fins a 3.000 per portar el gos deslligat.

El consistori igualadí començarà a partir d'aquest mes d'octubre una campanya específica per detectar les actituds incíviques d'alguns propietaris de gossos que porten els seus animals sense lligar i que no recullen els excrements de la via pública i, si cal, les sancionarà. Justament fa un any que l'Ajuntament va engegar la campanya de civisme "Tu ets el millor exemple", que perseguia millorar l'entorn i la convivència a la ciutat i, entre d'altres, feia referència a l'ordenança que afecta els animals domèstics. Després de dotze mesos, però, el consistori ha comprovat que algunes actituds incíviques continuen.

Per aquest motiu, ha dit el regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont, s'ha decidit engegar aquest intens operatiu per eradicar aquestes actituds. La campanya té tres potes: la cívica, la de neteja i la policial. D'una banda, un agent cívic treballarà sobre el terreny per sensibilitzar els ciutadans de les molèsties que provoquen aquestes actituds i s'enviarà una carta a totes les llars d'Igualada informant de l'inici de l'operatiu i recordant les sancions que s'hi preveuen.