L'Ajuntament d'Igualada defensa que és del tot normal que els carrers de la ciutat s'inundessin en poca estona la nit del dijous, en què entre quarts de nou i quarts de deu va ploure amb força intensitat segons alguns indicadors situats al municipi.

Per exemple, el baròmetre que té l'Ajuntament al balcó va mesurar 22 litres per metre quadrat en 25 minuts, segons fonts municipals, cosa que suposa menys d'un litre per minut, el límit a partir del qual Albert Borràs, director de l'Observatori Meteorològic del Pujalt, considera que s'entra dins la categoria de "pluges torrencials".

Contrastant amb la mesura donada per les fonts municipals, en altres indrets més al nord de la ciutat s'hi hauria detectat una intensitat de més de 30 litres en menys de mitja hora, i en alguns minuts, vorejant els dos litres per minut, segons va poder saber Borràs, que és veí del municipi.

Els Bombers van haver de fer fins a set sortides, la majoria de les quals per treure aigua d'habitatges. No va haver-hi cap ferit. Segons l'Ajuntament, no va caure ni una sola branca a terra. Els Bombers van rebre avisos d'inundacions, entre altres llocs, als carrers Gran Bretanya, Capellades i a la Ronda Fàtima. Les zones més afectades van ser l'estació de busos, que es va omplir d'aigua, i la de FGC i la part nord de la ciutat, en què l'aigua va superar l'alçada de les voreres. Va haver-hi talls de subministrament elèctric a la zona de la Soledat i a les Comes, en què el pavelló esportiu, a més de quedar-se a les fosques, va tornar a patir problemes de goteres.