El sushi català va néixer a Igualada amb Olga Rovira, quan fa cinc anys va convertir-se en la mestressa d'una de les xarcuteries del Mercat de la Massuca.

Res de peix cru ni soja, Rovira crea elsushi català amb productes autòctons, de proximitat però amb tantes varietats com gustos: fins a 15 receptes diferents per preparar-lo. Així, compradors d'arreu de Catalunya s'apropen cada cap de setmana a la parada o en demanen per encàrrec a domicili, ja que és l'únic lloc del territori on poden trobar-ne.

En els últims temps, els plats orientals, en paral·lel al menjar preparat, han estat en un auge constant en el món de la gastronomia. Aprofitant aquesta tendència, Rovira va crear un conjunt d'entrants freds pensats per als clients de la parada i per als càterings per als quals en demanen, amb l'afegit de l'originalitat: l'èxit del sushi català ha arribar perquè és una especialitat pròpia i inèdita.

"Me l'he inventat jo"

"El sushi català me l'he inventat jo, no hi ha ningú més que en faci amb les meves receptes, perquè a més tinc secrets culinaris ben guardats", afirma la venedora. A més dels secrets, cal remacar l'encert de combinar productes autòctons amb una recepta tradicional de l'altra part del món.

Així, les boles d'arròs envoltades d'alga negra i plenes de productes autòctons i de proximitat són una crida única per aconseguir que la clientela la visiti el mercat. Poden ser plenes de codonyat amb tomàquet i formatge, defoie, panses i melmelada d'ametlles o d'escalivada amb anxoves, entre altres gustos.