L'Anoia inicia una campanya per promoure els bons tractes a les persones grans, que pretén implicar diferents agents per tal de fer una àmplia difusió dels principis. La campanya Tracta'm bé és una proposta visual per a la prevenció dels maltractaments a les persones grans, impulsada pel Consell Comarcal de l'Anoia i l'Ajuntament d'Igualada, i que té el suport de la Diputació de Barcelona.

Una vuitantena de persones, entre representants polítics i de les entitats socials d'Igualada, han donat el primer suport a la iniciativa. Ja s'ha presentat la imatge de la campanya en els seus formats: targetons, cartells, un llibre de relats, falques de ràdio i un vídeo. La iniciativa recull sis escenes de bon tracte amb diferents persones de la comarca de l'Anoia que posen en relleu aquesta problemàtica social.

El conseller comarcal, Xavier Pérez, ha explicat que la campanya s'emmarca dins el programa Pels bons tractes a les persones grans de l'Anoia i l'aposta que fa l'ens comarcal per tractar de forma específica al conjunt de persones grans amb diferents actuacions com la creació d'un model territorial d'intervenció pel bon tracte a les persones grans, la formació a diferents agents del territori en matèria de detecció de situacions de vulnerabilitat i la creació de l'Equip d'Atenció a la Vellesa (EAVA), entre d'altres.

Carme Riera, tinent d'alcalde d'Acció Social de l'Ajuntament d'Igualada, ha afegit que "ens trobem davant un envelliment progressiu de la població i cal encarar les nostres accions aconseguint un envelliment actiu". En aquest sentit, l'Ajuntament d'Igualada s'ha afegit recentment a la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans, que té com a principal objectiu promoure l'envelliment actiu de la ciutadania.

Tant l'Ajuntament com el Consell han agraït la col·laboració de totes les institucions i mitjans de comunicació.