El govern de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat convocarà per al proper 28 d'octubre els propietaris de 400 pisos desocupats des de fa més de dos anys per tal de creat una bossa de pisos de lloguer social. Entre els convocats hi ha tant propietaris particulars com els representants de les entitats d'estalvi amb pisos al municipi.

La convocatòria arriba després de l'elaboració d'un estudi, que es va posar en marxa el mes de febrer passat, per conèixer el volum d'habitatge desocupat d'Olesa de Montserrat: quantitat i característiques dels pisos permanentment buits, les raons que fan que els propietaris no lloguin els seus habitatges desocupats, i idear mesures factibles per mobilitzar el parc vacant, que puguin ser impulsades per l'Ajuntament amb combinació d'altres actors del territori, i que pugin cobrir la necessitat real d'habitatge social de lloguer.

Tot aquest treball, segons fonts municipals, ha permès a l'Ajuntament "arribar a unes conclusions que, alhora, han de servir per desenvolupar les estratègies i actuacions encarades a incrementar el parc d'habitatge social al municipi".