El Consell de Govern de la Formació Professional d'Automoció de Catalunya es va constituir ahir al Centre de Formació Professional d'Automoció situat a Martorell. Aquest Consell és integrat per tretze membres, set en representació de la Generalitat de Catalunya, un de l'Ajuntament de Martorell i cinc del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya, les mateixes entitats que formen el Consorci.

En el decurs de la reunió d'ahir, encapçalada pel president del Consorci de Formació Professional d'Automoció, Joan Aregio, es va decidir per unanimitat nomenar Maria Teresa Casanovas directora gerent del Consorci de Formació Professional d'Automoció.

També, en el si de la reunió del Consell, es va presentar un informe sobre les activitats del Centre d'Automoció durant els cinc primers mesos de funcionament (març-juliol 2015). En aquest període, al Centre s'han fet els cursos de disseny de productes de fabricació mecànica, pintura de vehicles i de manteniment d'elements no estructurals de carrosseria de vehicles. Tot just acabar els cursos, la inserció laboral de les 35 persones que s'hi han format oscil·la entre el 20 i el 44%, un percentatge que es preveu augmentar en el període de 6 mesos.

A més a més, és previst que 74 persones més participin entre els mesos de setembre i desembre del 2015 en els cursos de manteniment d'elements no estructurals de carrosseria de vehicles; operacions auxiliars de manteniment de carrosseria en vehicles; manteniment de sistemes de transmissió de força i trens de rodatge de vehicles; disseny de productes de fabricació mecànica; i gestió de la producció en fabricació mecànica.