Des de les 10 del matí l´Esport i Natura a Igualada no s´ha aturat . El festival pensat per un públic familiar té com a objectiu comentar els hàbits de vida saludable i l´esport, per aquest motiu ha organitzat més de 30 activitats. Enguany l´espai de l´esdeveniment s´ha eixamplat i ja té més de 15 hectàrees. Des de bicicletes fins a habilitat amb gossos passant per rocòdroms i ponis, petits i grans han pogut gaudir durant tot el dia i ho podran seguir fent demà diumenge a Igualada. El bon temps, a més a més, ha estat un punt clau a favor de la jornada.

Al final del cap de setmana l´organització Ocisport dirigida per Albert Balcells espera superar la xifra de l´any anterior i sobrepassar els 20.000 visitants i participants. De fet, una de les dades més significatives és que la cursa 4Factors passa de tenir 1.000 corredors l´any 2014 a tenir-ne gairebé 1.800. Per l´alcalde d´Igualada, Marc Castells, aquest és un esdeveniment molt bo per a la ciutat i que cal seguir promocionant com molts d´altres. Castells també s´ha sentit afortunat per tenir un espai a Igualada que permeti fer activitats com aquesta o l´European Balloon Festival i ha anunciat que properament hi haurà millores com la creació d´una graderia.

El terreny s´ha dividit en 4 grans espais, el més destacat durant el dissabte ha estat l´espai Bike on hi ha un circuit permanent per a bicicletes on s´hi ha desenvolupat les proves com la cursa BTT infantil-juvenil o la cursa BTT de 3 hores de resistència. L´espai dedicat al públic més familiar és l´espai Activitats on hi ha inflables, rocòdroms i circuits per bicicletes, entre d´altres.

Un altre àmbit dedicat a les empreses participants ha estat l´espai Walk & Run on el públic pot provar tot el material de les marques presents al festival com el calçat esportiu. També hi ha lloc per als amants dels animals amb l´espai 4 Potes on s´ha instal·lat un circuit d´agility per a gossos amb competicions i exhibicions i també un recorregut per a ponis. D´altra banda també hi ha un espai firal amb marques relacionades amb el món de la salut, el benestar i l´esport, com salons de bellesa, fruiteries o empreses dedicades als primers auxilis.

El festival no s´atura i seguirà demà diumenge amb els mateixos espais i un dels màxims reclams, la cursa 4Factors amb recorreguts de 4 km o 8 km on els participants hauran de superar els obstacles de foc, aigua, terra i vent.