L'Ajuntament de Vilanova del Camí haurà de retornar 250.000 euros a l'Estat, corresponents a l'aportació excessiva que hauria arribat a l'Ajuntament l'any 2013. El govern central de l'Estat fa una assignació de diners als ajuntaments segons una previsió, que, en no complir-se, fa que els ajuntaments hagin ingressat més diners del que suposadament els pertocaria. Però aquestes quantitats inicials són les que es fan servir per elaborar els comptes inicials, i les devolucions que ara reclama l'Estat són un maldecap per a les hisendes municipals.

La reclamació dos anys després d'aquesta quantitat desestabilitza el pressupost municipal. Ara, el consistori, després de lamentar-se de la situació, ha decidit fer el pagament d'aquesta quantitat en un període llarg de temps, a terminis (Vilanova pagarà a l'estat 2.000 euros mensuals durant els propers 10 anys).

Formalment, l'Ajuntament de Vilanova ha hagut d'aprovar la seva adhesió "al règim especial de reintegraments dels saldos deutors amb l'Estat".