El Baix Llobregat fa pinya per protegir les inversions de Seat a la planta de Martorell

El Consell d'Alcaldes reclama al Govern i a l'Estat "una actitud activa en la resolució del conflicte"

16.10.2015 | 07:53

El Consell d'Alcaldes del Baix Llobregat defensa la necessitat de garantir les inversions al sector de l'automòbil a la comarca, en especial referència al futur de la planta de Seat a Martorell. En aquest sentit, el proper dimarts 20 d'octubre preveu aprovar un manifest on subratlla que la Indústria representa el 22,16% del PIB de la comarca. Així, el Consell destaca la importància d'assegurar la inversió de Volkswagen de 3.300 milions d'euros per la viabilitat de la fàbrica i per garantir l'activitat i ocupació del sector auxiliar de l'automòbil arreu de Catalunya. Al mateix temps, el text insta la Generalitat i el Ministeri d'Indústria a mantenir "una actitud activa en la resolució del conflicte".

En el manifest, el Consell d'Alcaldes assegura que l'activitat de companyies com Seat i Nissan és "de vital importància", tant per la comarca com per tot Catalunya, si bé destaca que el Baix Llobregat és un territori especialitzat en l'activitat de l'automòbil per la concentració d'empreses dedicades a aquest sector.

Al mateix temps, recorda que l'activitat industrial i productiva de la comarca "s'ha mantingut relativament estable, tot i la pèrdua de pes relatiu del sector industrial en les darreres dècades", en referència a l'evolució tecnològica. Una situació que, asseguren els alcaldes, la comarca ha viscut com un "repte" el qual ha afrontat gràcies a "un esforç col·lectiu" dels treballadors de Seat.

D'aquesta manera, el text també destaca que l'any 2013 el Consell Comarcal ja es va adherir al 'Pacte per a la indústria al Baix Llobregat'. D'aquesta manera, remarca la voluntat de continuar donant suport i reconeixement al sector industrial, amb especial atenció a l'àmbit de l'automoció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema