L'Ajuntament d'Igualada preveu destinar l'any que ve 3,2 milions d'euros en inversions al municipi, bàsicament centrades en la redacció d'un nou planejament urbanístic i en obres de construcció i millora de serveis i equipaments com el pavelló, el cementiri, o el trasllat de l'arxiu comarcal. Així ho preveuen els pressupostos per al 2016, que s'incrementen el 5,9 % respecte als d'aquest any, i s'eleven a un total de 49,8 milions d'euros (fins a 51,7 incloent-hi les empreses municipals).

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha definit els comptes per a l'any que ve com uns pressupostos "sostenibles", que a partir de l'abril han de permetre rebaixar la ràtio d'endeutament per sota del 75 %, que és el màxim permès. En aquest sentit, Castells es mostra especialment crític amb el deute que el govern municipal de CiU va heretar del govern d'Entesa per Igualada (PSC i ICV) i que qualifica de "situació caòtica". Segons Castells, des de l'any 2013 el consistori ha hagut de destinar gairebé 30 milions d'euros al retorn del deute i enguany s'hi destinaran 7 milions (5,9 corresponen al retorn del deute i 1,1 als interessos), la qual cosa permetrà rebaixar-lo per sota del 75% per primer cop des del 1994. "Per fi, tindrem autonomia financera i deixarem d'estar tutelats per la Generalitat i l'Estat", diu Castells.

Entre les inversions previstes, destaquen els 350.000 euros per engegar la redacció del nou POUM que, segons Castells, és una reivindicació de molts sectors de la ciutat, ja que el planejament actual data de l'any 1986. Amb tot, l'alcalde deixa clar que es farà un document que sigui "viable econòmicament i socialment" i assegura un procés "transparent i que comptarà amb la participació ciutadana".