ERC d'Igualada proposa una rebaixa de l'IBI que eviti un increment, el 2016, dels rebuts dels igualadins. La seva proposta és reduir el coeficient de l'impost fins al 0,9355 per a tots els béns, ja que sobre la base, fixada i revisada d'ofici per la Direcció General de Cadastre, el govern de CiU de Marc Castells no hi pot actuar. Amb aquesta reducció del coeficient Igualada no perdria recaptació respecte de la de l'any passat.

Els republicans van assegurar ahir que CiU menteix quan afirma que pretén congelar tots els impostos municipals en els pressupostos del 2016. Els republicans van indicar que l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) s'apujarà el 2,028% segons les intencions del govern de CiU.

Això ho va fer públic ERC després que dijous de la setmana passada els regidors d'aquesta formació es reunissin amb la regidora d'Hisenda, Montserrat Duch, per discutir propostes d'un pressupost alternatiu. El portaveu del grup municipal reconeix que el govern de Castells redueix el coeficient impositiu de l'IBI per als béns de més valor de l'1 al 0,96. Tanmateix, aquesta reducció no seria suficient per congelar la factura.