L'atenció primària de l'Anoia rep prop de 50.000 visites d'urgència anuals

28.10.2015 | 13:02

L'activitat urgent a l'atenció primària de l'Anoia es manté estable en els darrers anys, segons un treball estadístic elaborat per professionals de l'ICS en aquesta comarca. La comparació entre l'any 2012 i el 2014 constata que, en aquest darrer exercici, es van fer un total de 48.598 serveis, 70 més que dos anys abans. La major part de les atencions van ser per a persones d'edat avançada, sovint afectades de diverses patologies de caràcter crònic.
De tots els punts d'atenció continuada que depenen del servei d'atenció primària de l'Anoia, el que va registrar un volum més alt de visites urgents va ser Piera, amb 9.651 visites, i el que menys fou Calaf, amb 3.584 visites. Aquestes dades mantenen la proporcionalitat amb la demografia de cada territori.
En general, el treball constata que el nombre més alt de serveis es concentra els mesos d'hivern, moment amb més incidència de problemes respiratoris i visites motivades pel virus de la grip. L'activitat més baixa és als mesos de juliol i agost, quan es redueix la població a causa de les vacances i fa bon temps.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema