Portar la talla i copa correcta del sostenidor permet evitar molts dolors mamaris. Així ho afirma Francesc Puertas, impulsor de l'aplicació Sayfit, nascuda a l'Anoia, que posa sobre la taula dades que qualifica d'"esfereïdores": set de cada deu dones no porten la talla de sostenidor correcta i nou de cada deu desconeixen quina és la seva copa.

Davant d'aquest fet, fa un any i mig va llançar al mercat una aplicació per a mòbil gratuïta que permet mesurar la talla correcta del sostenidor i geolocalitzar comerços especialitzats en llenceria. Ara, Sayfit ha adaptat l'aplicació en diversos idiomes per fer el salt internacional. Puertas calcula que a final d'aquest any ja estarà disponible a França i Itàlia i al llarg del 2016 a Polònia, Rússia, EUA i el Canadà.

Sayfit va néixer de l'experiència de Francesc Puertas en el sector de la llenceria. Després de comprovar el gran desconeixement que hi havia entre la població femenina de la importància de portar un sostenidor adequat, va decidir llançar al mercat aquesta aplicació. Actualment està disponible arreu de l'estat espanyol i compta amb 200 comerços associats. Precisament, un dels objectius de l'aplicació és recomanar a les usuàries boti-gues "que puguin orientar bé les clientes", segons ha detallat el seu impulsor.

L'aplicació mòbil està a punt de treure una nova versió multilingüe per fer el salt internacional. En part, el repte es podrà aconseguir després de rebre una ronda de finançament de 50.000 euros del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Puertas ha posat en relleu que el pla de negoci de l'empresa preveu que en un termini de tres anys l'aplicació estigui present a bona part d'Europa i als Estats Units i Canadà. De fet, segons Puertas, a finals del 2015 l'app ja estarà disponible per a descarregar-se a Itàlia i França.