La població de Calaf es retroba aquest cap de setmana amb la Fira de Tots Sants, una proposta que inclou tant dissabte com diumenge. Dissabte el protagonisme el tindrà la gastronomia: a les 11.00 h, a la plaça dels Arbres, engegarà la demostració de cuina en directe de la mediàtica cuinera Àvia Remei, amb la col·laboració de l'associació ARCA. I tot seguit tindrà lloc el primer concurs de sopa de carbassa, una novetat que els organitzadors han introduït enguany i que s'espera que tingui un bon nombre de participants.

Les propostes gastronòmiques de dissabte continuaran amb els Tasta la plaça, una iniciativa de caràcter popular per al dissabte al vespre. La idea té l'objectiu de fer un bon maridatge entre gastronomia, tradició, història i música (que serà en directe). La plaça porxada serà el punt de trobada dels millors fogons de l'Alta Segarra que oferiran tastets gastronòmics d'alta qualitat acompanyats de vins i cerveses artesanes. El tiquets, de 10 euros, inclouen 4 tastets.

El vespre es completarà encara amb l'arribada a la plaça Gran de la 12a nocturna del terror, com sempre organitzada per BikeCalaf, i amb la sorprenent ambientació que recrearà la pesta que la vila va patir el 1651. La sortida es farà des de la plaça dels Arbres i l'horari dependrà de la modalitat escollida: 19.00 h (pedalada llarga 25 km i caminada llarga 12 km); 20.00 h (corredors 12 km); i 20.30 h (pedalada familiar 10 km i caminada familiar 5 km). La participació és gratuïta però cal inscriure-s'hi prèviament a MasBike, el Racó de la Bici (www.bikecalaf.cat http:// www.bikecalaf.cat o per Whats-App al 677409547). Els participants hauran de portar algun llum frontal o llanterna, i els ciclistes, casc.