El jutjat d'Igualada ha fixat per al proper 27 de novembre el desallotjament de l'anomenat Espai pels somnis, el Casal de l'Església a Igualada, que ha estat ocupat per joves, entitats i formacions polítiques des de fa més de dos anys (juliol del 2013). Els joves que volen convertir l'espai en un centre autogestionat per a la creació i la difusió de la cultura han convocat assemblea per al proper 5 de novembre "per organitzar la resistència".

Judicialment, el cas arriba al seu final amb l'execució de la sentència, i no sembla que res faci preveure un final diferent tenint en compte que no hi ha hagut noves negociacions entre el propietaris de l'edifici, el bisbat de Vic, i els joves okupes. El col·lectiu Espai pels somnis, fins ara, ha fet conèixer l'única voluntat de continuar mantenint l'ocupació.

El 12 de maig passat es va celebrar un judici per aclarir la situació en què quedaven els okupes i la possible recuperació de l'edifici pels seus propietaris. Els joves no van aportar defensa perquè es van oposar a pagar una fiança de 6.000 per poder accedir al procés judicial. La sentència dictada va anar en contra dels okupes i, ara, s'ha produït la resolució per a l'aplicació de la sentència que fa fora els joves.

El dia del desallotjament s'esperava des de feina mesos, ja a l'entorn de les darreres eleccions municipals, però l'acció judicial no s'ha produït fins ara. Les instal·lacions ocupades estaven en desús en el moment en què els joves hi van entrar i s'hi van fer forts. Entre altres entitats i grups, en aquest edifici s'hi han organitzat un parell de grups polítics: la CUP i Decidim Igualada. El 9 de maig passat, els membres de l'espai ja van manifestar-se.