La campanya "Aixequem les persianes" de Vilanova del Camí portarà set empreses locals a fer servir durant dos mesos els aparadors de quatre locals comercials en desús, sense cap cost de lloguer. La iniciativa es fa sota la tutela del programa de la Xarxa de Barris amb Projectes que es va crear el 2007 per impulsar l'intercanvi d'experiències entre els ajuntaments que desenvolupaven projectes finançats pel Fons de Foment del programa de barris i les àrees urbanes d'atenció especial.

En aquesta edició també s'han posat a disposició dels emprenedors locals una altra bateria de locals per ser llogats. En total es podran llogar cinc locals més ubicats al nucli antic i Camp del Rei, que sumats als aparadors disponibles conformen una oferta molt atractiva, amb nou locals disponibles.

La regidora d'Obres i Urbanisme i responsable de la Llei de Barris, Rosi Grados, considera que és "una aposta per fer créixer aquesta iniciativa i exporta-la a la resta del municipi". "No serà en el marc de la Llei de Barris, perquè això els limita el perímetre al nucli antic i el Camp del Rei", ha explicat, però l'Ajuntament està valorant "la proposta de fer una nova campanya amb el suport i la col·laboració de l'àrea de Promoció Econòmica.