L'Ajuntament d'Igualada preveu iniciar, a partir del mes de gener del 2016, el control amb disc horari obligatori a les zones de càrrega i descàrrega. Serà una aplicació que es farà de manera progressiva. L'equip de govern de CiU ha deixat clar que les primeres actuacions coincidiran amb els punts on hi ha més abús de vehicles aparcats en zona de càrrega i descàrrega de la ciutat.

Jordi Pont, tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, va explicar que "el nucli antic, el Mercat de la Masuca i algunes altres zones molt concretes, són indrets on hem detectat que alguns transportistes, operaris i veïns utilitzen les zones de càrrega i descàrrega com a zones d'aparcament sense límit de temps".

Precisament, va argumentar, l'objectiu d'aquestes àrees "és permetre una ràpida rotació per al repartiment de mercaderies i la prestació de serveis i, quan se'n fa un abús i un aparcament de llarga durada, el trànsit i la mobilitat dels carrers del voltant se n'acaben ressentint de manera important".

Per això, a partir de l'any vinent, es limitarà el temps màxim d'estacionament a 20 minuts i, per aparcar-hi, caldrà fer ús del disc horari obligatori on s'indicarà l'hora d'arribada o, en cas de no disposar d'aquest disc, anotar-la manualment. Les zones on caldrà fer-ne ús estaran senyalitzades amb tòtems o rètols, amb els colors que són habituals en altres ciutats, el blau i el taronja. Barcelona és un dels llocs que s'ha tingut com a referent en la senyalització. Les primeres àrees seran el nucli antic, l'entorn del mercat municipal, la plaça del Rei i el carrer Santa Caterina.