Xavier Fonollosa Comas, alcalde de Martorell (CiU), és el nou president del Consorci Localret. Substitueix en el càrrec l'actual alcalde de Manresa, el també convergent Valentí Junyent (2011-2015). La candidatura de Fonollosa va rebre el suport de l'Assemblea General de Localret en la reunió de dijous a Manresa.

La nova direcció del Consorci Localret es completa amb les vicepresidències de l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco; de Viladecans, Carles Ruiz; del 1r Tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello i del diputat delegat d'Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Cañizares.

En la seva primera intervenció com a president de Localret, Xavier Fonollosa, va assegurar que assumeix el repte de "treballar, des de la col·laboració institucional, amb la Generalitat, les diputacions i el municipalisme, perquè Catalunya disposi arreu del territori de connectivitat amb serveis de telecomunicacions de qualitat i assequibles". "Des de Localret -va afegir- "treballarem per superar les escletxes tecnològiques i tothom disposi de les mateixes oportunitats per créixer".

El Consell d'Administració del Consorci Localret sorgit de l'Assemblea es completa amb els representants dels municipis de Badia del Vallès, Barcelona, Girona, els Guiamets, Manlleu, el Prat de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Vilablareix.

Localret és un consorci local format per més de 800 ens locals catalans que des de l'any 1997, actua de manera coordinada per afavorir el desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i l'aplicació de les noves tecnologies al servei dels governs locals. Entre d'altres, a la reunió de Manresa, hi va assistir la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.