Igualada ha celebrat aquesta setmana la 4a Setmana de l'Ocupació, un espai per descobrir quines són les tendències del mercat i per orientar el futur professionals d'aturats. Prop de 600 persones han participat en aquesta setmana i han pogut rebre els consells de professionals especialistes en el seu àmbit. Les sessions del "Prepara't", el lloc d'orientació professional, s'han celebrat a l'auditori del Museu de la Pell.

A part d'aquesta secció del "Prepara't", la setmana també ha reunit empresaris i especialistes que han debatut sobre el mercat laboral. La majoria d'empresaris que hi van participar van destacar "la importància de tenir una bona formació i saber idiomes", i en relació amb la demanda de perfils professionals van coincidir que en cada sector hi ha molta varietat, tot i que en el cas del sector logístic, la gran demanda són operaris. També es va posar de relleu la importància de treballar molt bé el currículum professional perquè és la carta de presentació.

Recuperar els aprenents

"Cal recuperar la figura de l'aprenent", així ho va afirmar el director general d'Infojobs, Jaume Gurt, argumentant que hi ha un desajust entre la formació i les necessitats del mercat laboral actual. També va destacar les poques ajudes i facilitats que tenen els emprenedors en aquest país a l'hora d'engegar una empresa. L'empresa Infojobs té previst tenir 1,5 milions de vacants aquest any, i entre els perfils més demanats hi ha vendes (comercial), atenció al client i feines relacionades amb tecnologia.