L'Ajuntament d'Igualada i el Consell Comarcal de l'Anoia, rebran del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del programa de suport al desenvolupament local Treball a les 7 Comarques 2015, una subvenció de 436.000 euros, per executar una

nova edició del projecte d'abast comarcal Anoia Activa. Aquest programa és cofinançat pel Fons Social Europeu i el ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. En el cas de l'Ajuntament d'Igualada, la subvenció atorgada és de 256.000 euros, per impulsar plans d'acció local en l'àmbit socioeconòmic i de creació d'ocupació amb col·laboració amb entitats, organismes institucionals i agents socials del territori. Anoia Activa es desenvolupa de manera ininterrompuda a la comarca de l'Anoia des de l'any 2008.

L'objectiu general del projecte és donar resposta a l'actual situació de crisi, impulsant mesures d'ocupació i de suport al teixit productiu, a través d'un pla que planteja accions de formació, orientació per a la inserció sociolaboral, foment d'igualtat d'oportunitats i desenvolupament local. En el marc del programa i, a partir d'aquesta subvenció, tant l'Ajuntament d'Igualada com el Consell Comarcal seguiran desenvolupant diferents accions durant l'any 2016.

A Igualada, en el camp de les accions de formació dirigides a persones en situació d'atur o amb risc d'exclusió social, es faran cursos de cuina per a col·lectivitats, dietètica i nutrició, auxiliar de magatzem, soldadura, automatització pneumàtica i zelador sanitari.