Endesa ha finalitzat recentment la reforma tecnològica d'una línia de mitjana tensió a 25 kV al terme municipal de Calaf, amb l'objectiu d'adaptar el cablejat a les característiques meteorològiques de baixes temperatures i boires de la zona. L'objectiu és comprovar les propietats del nou cable en condicions reals.

L'actuació, que ha comportat una inversió de 57.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, forma part d'un estudi elaborat juntament amb l'empresa La Farga, la qual ha subministrat el nou cable, que busca comprovar-ne la resistència en les condicions extremes a què durant l'hivern està sotmesa la línia en qüestió.

La intervenció ha consistit a substituir 2.200 metres de cable d'alumini per un nou de model de menys secció i diàmetre que, a més, disposa d'un recobriment hidrofòbic, dielèctric i anticorrosiu. Les característiques especials d'aquesta línia faran que les variacions de temperatura i d'humitat que pateix aquesta zona no afectin el transport eficaç de l'electricitat. A més de la substitució de la línia, s'ha instal·lat una estació de mesura en un punt on conflueixen els dos tipus de cablejat. Aquest equip de monitoratge registrarà totes les dades per comparar el comportament del cable convencional i del nou amb l'objectiu de verificar els avantatges reals del instal·lat recentment. L'estació enregistrarà la velocitat i direcció del vent, la temperatura i humitat ambiental, i la temperatura i secció d'ambdós tipus de cables.