My wee app, una aplicació per a mòbils que esdevé una guia per ajudar a fer créixer els fills, és una de les sis finalistes als premis UOC-RMF. Es tracta d'un treball de l'olesana María Fernández Colodrero. Els guardons, organitzats per la Universitat Oberta de Catalunya i per la Ramon Molinas Foundation, reconeixen els millors treballs finals dels estudiants d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb l'objectiu de posar-los en contacte amb el sector professional de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

El projecte és una aplicació per a telèfons mòbils amb tecnologia Android que es converteix en una guia precisa que acompanya les mares i els pares en la criança dels seus nadons. My wee app ajuda a monitoritzar i a gestionar el temps de les necessitats que té un infant. L'aplicació permet crear diversos perfils de nadons, de forma gratuïta, i en registra la freqüència de la lactància, del canvi de bolquers, de les hores de son, dels banys, de les medicines i de les visites al pediatre. L'aplicació ofereix una interfície agradable i un maneig intuïtiu i habilita totes les funcionalitats necessàries, fet que ocasiona la satisfacció en l'experiència de l'usuari.

La finalista presentarà el seu treball demà, 5 de novembre, al Palau Macaya de Barcelona. L'olesana competirà per guanyar en la categoria de Multimèdia amb Renalclick: sistema per a l'autogestió de la malaltia renal crònica, del sabadellenc Roger Sales.

Un tribunal format per set acadèmics i professionals del sector de les TIC valorarà la innovació dels dos projectes, la seva complexitat tècnica, la seva aplicabilitat i utilitat. El vencedor rebrà un xec de 3.000 euros.