Una cinquantena de propietaris de pisos buits van assistir ahir a la reunió convocada per l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat per explorar les possibilitats de poder posar-ne a disposició de famílies necessitades. Entre els assistents no hi havia cap representant d'entitats bancàries.

L'Ajuntament d'Olesa volia vèncer les pors i les reticències que hi ha per part de propietaris per posar a lloguer pisos, però també volia conèixer quina era la disponibilitat real dels pisos. El regidor d'Habitatge i Participació Ciutadana, Jordi Martínez, va explicar als reunits que "els pisos per llogar no es posaran a preu de mercat, sinó a un de més baix, però es fa amb un aval inicial i una assegurança", el que dóna una certa garantia de cobrament als propietaris.

La bona resposta dels particulars a la convocatòria d'ahir va contrastar amb l'absència de representants d'entitats bancàries. Són els propietaris d'una part important del parc immobiliari desocupat, però no hi van voler assistir. "Ens hem intentat reunir diverses vegades amb ells i han vingut poques vegades. Tenim la nostra lluita particular amb els bancs", va apuntar el regidor Martínez. El regidor es va mostrar perplex davant l'actitud dels bancs: "entre tots hem ajudat els bancs i ells han desnonat molta gent. Al final, aquesta gent és la usuària de Serveis Socials". I justament va remarcar que el seu departament es troba "col·lapsat" per la gent que "està demanant habitatge social".