La 21a diada dels Moixiganguers d'Igualada va esdevenir ahir la millor actuació de la temporada, ja que van revalidar tots els castells del 2014 i van assolir més castells de 8 que en cap altra ocasió.

Els locals van obrir plaça trepitjant fort amb la torre de 8 descarregada. Amb tranquil·litat i serenitat, la colla igualadina va descarregar el seu tercer 2 de 8 amb folre com si ja n'haguessin fet més d'una desena. Durant la primera ronda els barcelonins de la Sagrada Família van fer un 7 de 7, els castellers d'Esplugues un 5 de 7, i una Alta 5 per a la Muixeranga d'Algemesí.

En la segona ronda, tant Moixiganguers com els castellers de la Sagrada Família van fer dos intents de muntar castell però sense èxit i, per tant, es van haver de repetir. Els de Barcelona van intentar un 4 de 8 però van acabar fent un 5 de 7, en canvi els igualadins van ser insistents, van intentar el 4 de 8 i finalment el van fer, i d'una forma gairebé èpica. Havent carregat el castell amb èxit hi va haver un desequilibri a l'hora de descarregar que va fer caure una de la mainada de la part superior. Tot i així, els cinquens van aguantar l'estrebada i finalment es va poder completar el 4 de 8. En aquesta mateixa ronda els castellers d'Esplugues van fer una lliçó d'equilibri i força aixecant des de terra un 3 de 7 molt aclamat, i, finalment, els d'Algemesí van mostrar la Trobada.