Aquesta setmana han començat els treballs per a la instal·lació del nou orgue de la parròquia de Santa Maria de Capellades. Es tracta de l'orgue Freixas-Vivó, que la parròquia ha obtingut gràcies al donatiu de Montserrat Freixas i Vivó, nascuda en aquesta vila.

L'orgue ha estat construït al Taller de Organería Acitores, de la localitat de Torquemada, a la província de Palència, i ocuparà la banda dreta del presbiteri de la parròquia de Santa Maria de Capellades.

Montserrat Freixas ha estat una persona molt vinculada a la vila, on va passar bona part de la seva joventut, juntament amb els seus sis germans, Maria, Teresina, Amadeu, Josep, Sebastià i Elvira, dels quals Amadeu i Josep han destacat especialment pel seu vessant artístic en el món de la pintura i la música, respectivament.

La inauguració oficial del nou orgue es farà el diumenge 22 de novembre, coincidint amb la diada de Santa Cecília, que és la patrona dels músics.

Els actes que es programaran per a la celebració encara s'han d'acabar de concretar, però de moment hi ha prevista una missa concelebrada per diversos preveres, i que presidirà el bisbe de Sant Feliu, Monsenyor Agustí Cortés. Pel que fa al concert inaugural, serà a càrrec del mestre i organista Jordi Figueras i Carreras, i també hi haurà les intervencions dels mestres Josep Freixas i Vivó i de Josep Xaubet i Faura.

Els tràmits per a la instal·lació de l'orgue els va iniciar l'exrector de la parròquia de Capellades, mossèn Frederic Esteve, i els ha continuat l'actual rector, mossèn Josep Lluís Aguilar. Tots dos, i també el Consell Pastoral de la Parròquia, celebren la donació feta per Montserrat Freixas.