Calaf haurà de funcionar, de moment, amb un pressupost prorrogat. La proposta del govern de Junts per Calaf (ERC) per al 2016 no va tenir els vots de cap dels dos grups a l'oposició, el GIC i CiU, i com que el govern està en minoria, la negativa d'aquests grups suposa una aturada en el projecte econòmic del govern calafí. El govern en minoria era un dels riscos que podia tenir.

El pressupost presentat al ple ascendia a 4.205.587,76 euros, i la regidora de l'Àrea econòmica, Montserrat Mases, va destacar-ne la voluntat de reduir el 5% les despeses corrents de l'Ajuntament i d'anar eixugant la càrrega financera, cosa que ha de permetre emprendre noves inversions.

La portaveu de CiU, Maria Antònia Trullàs, va criticar la xifra que sumen les indemnitzacions que percep l'equip de govern i el sou de l'alcalde, i va dir que superava el conjunt dels seus sous quan governaven. També va instar l'equip de govern a no retornar els diners del castell perquè, segons va dir, el que reclama el ministeri no és just i totes les certificacions s'havien fet correctament.

Pel que fa al GIC, Salvador Prat va criticar que el capítol 1, on hi ha les retribucions del personal, s'emporti gairebé el 40% del pressupost, també va posar en dubte el contracte amb Aigües de Manresa, "que costa a Calaf 50.000 euros cada any".