El Gremi de Blanquers d'Igualada oferirà formació en els nous sistemes del tractament de la pell als industrials del mateix sector del Marroc. El gremi igualadí ha signat un conveni els darrers dies amb la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir per al desenvolupament d'aquest projecte de formació.

El projecte té com a objectiu la capacitació i millora de les condicions tècniques dels adobers del Marroc, una idea que ha despertat l'interès del govern marroquí, i per això la delegació del Marroc estava encapçalada per la secretària general del ministeri d'Indústria, Latifa Echihabi, i el president de la Federació Marroquina de les Indústries del Cuir, Hamid Ben Rhrido.

En el marc del compromís pel medi ambient que suposa aquest projecte de cooperació, Marc Castells, alcalde d'Igualada, va declarar que amb el Marroc "ens uneix un tresor que és el mar Mediterrani i hem de treballar plegats per la seva conservació", i va afegir que també compartim la tradició de la indústria de la pell que "ens fa a Igualada ser referents a Europa i al Marroc ser referents a l'Àfrica".

Per la seva banda, Latifa Echihabi va explicar després de la signatura de l'acord que "l'estratègia del ministeri d'Indústria del Marroc té el focus posat en la indústria del cuir i en l'acompanyament a les nostres empreses perquè siguin més competitives". En aquest sentit, projectes com Focoma, l'actual, "són clau".