La primera edició de la fira Igualada Disseny en Acció (IDEA) va arrencar ahir, dimecres, amb l'objectiu de posar en contacte experts del disseny industrial d'arreu del país amb empresaris, industrials i inversors de l'Anoia. Durant dos dies, 15 estudis de disseny industrial mostraran la seva feina a gai-rebé 300 industrials del territori. Un dels organitzadors, Pep Valls, va afirmar que el repte és "posar el disseny en acció i que passin coses". En aquest sentit, creu que "el disseny és un factor bàsic per millorar la competitivitat de les empreses" i que "a la resta del món això ja passa, i ja és hora que aquí ens posem les piles". Es faran dos workshops al voltant de l'aerostació i el mobiliari urbà.

L'associació professional disseny=igualada, que és formada per un total de 27 estudis de disseny de la ciutat, ha estat la impulsora de la nova fira IDEA. Pep Valls ha explicat que la fira està pensada perquè "els empresaris o industrials coneguin més de prop el disseny industrial i pensin alternatives de producció per veure si podem aconseguir reindustrialitzar aquest territori".

Valls considera que un dels factors "clau" per millorar la competitivitat de les empreses és precisament el disseny perquè "és una eina que tenim per repensar-nos". L'organitzador creu que a molts països europeus i de la resta del món ja veuen el disseny com una eina molt important, i insisteix que "a Catalunya ja és hora que ens posem les piles i fem una aposta ferma pel disseny industrial".