L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, s'ha compromès amb els representants sindicals de la planta de Seat a Martorell per dur a terme una actuació conjunta per defensar les inversions previstes pel grup Volkswagen a la factoria del municipi. L'alcalde també ha arrencat el compromís dels sindicats de Seat d'instar al ministeri d'Energia i Indústria del govern espanyol que desencalli el conflicte que manté amb l'empresa Inovyn-Solvay, i que pot posar en perill la continuïtat de la mateixa planta.

Fonollosa, que es va reunir ahir amb Matías Carnero, president del comitè d'empresa de Seat i representant del sindicat UGT, i també amb Rafa Guerrero, representant del sindicat CCOO de la planta de Martorell, va admetre després de la reunió que el compromís es produeix ara perquè la planta de Martorell de l'empresa automobilística passa per "moments complicats".

La trobada es va fer tres dies després d'una declaració institucional del consistori martorellenc de defensar la inversió de 3.300 milions d'euros a la planta de Martorell que havia anunciat Volkswagen fa uns mesos. Fonollosa va assegurar que "per a nosaltres és cabdal la plena normalitat de la planta i som optimistes perquè es mantinguin les inversions previstes".