L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat destinarà 1,3 milions dels seu pressupost a inversions, una xifra que és inferior a la que desitjaria l'equip de govern, però que està condicionada a la situació econòmica. La proposta de pressupost 2016 puja a 19.835.102,72 euros, dels quals 1.340.540,00 corresponen a inversions. El regidor responsable de l'àrea d'Hisenda, Joan Segado, ha qualificat la xifra "d'insuficient per a les inversions que necessita el municipi", i ha advertir que algunes d'aquestes obres "no es podran realitzar l'any que ve per la manca de recursos".

La inversió més important seran els 500.000 euros que es dedicaran a l'edifici municipal de Cal Puigjaner. També hi ha previstos 121.000 euros per començar a desenvolupar el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que ha de substituir l'actual Pla General d'Ordenació Urbana, ja obsolet; i 80.000 euros per poder completar les últimes fases de reforma de l'antic escorxador.

En el pressupost, el pes més important el té el personal, 7.883.285,11 euros, 300.000 que l'any passat. Una de les raons de l'increment és el fet que l'Ajuntament tingui previst abonar el 50% de la paga doble de Nadal que els treballadors no van cobrar el 2012 per ordre de l'Estat central, tot plegat sumat a l'augment de l'1% de l'IPC provoca que aquesta partida augmenti substancialment.

El capítol més important pel que fa a les despeses és el 2, destinat a despeses corrents. Segons Joan Segado, les partides més important són les de Benestar Social i també les de subministraments, com ara la llum. En aquest punt va destacar que tot i les pujades del preu de la llum, l'Ajuntament paga el mateix que uns anys enrere gràcies a les polítiques d'estalvi energètic impulsades per l'equip de govern. Joan Segado ha desglossat algunes de les despeses d'aquest capítol.