Els veïns d'Òdena pagaran el 35% menys del rebut de les escombraries del 2016 en les llars que tinguin uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional. El pagament d'aquesta taxa, que és obligatòria, s'ha establert en dos imports: 124 euros i 121 euros, que diferencien la tipologia d'habitatge segons si l'habitatge té la possibilitat de tenir jardí o no, un factor que pot incrementar la brossa.

La reducció establerta del 35% s'aplicarà "si la suma de totes les rendes que entren en una família empadronada en el mateix domicili i dividida entre el nombre d'ocupants, amb ingressos o sense, no supera els 648,60 euros per capita mensuals, el rebut serà de 78,65 euros (habitatge en sòl de repercussió) i 80,6 euros (en sòl unitari). Aquesta bonificació no té caràcter retroactiu.

Els requisits que fixa l'Ajuntament d'Òdena són que qui ho sol·liciti només tingui com a propietat l'habitatge (i el pàrquing vinculat) per al qual es demana la reducció; i que els ingressos per capita de tots els membres que convisquin en l'habitatge siguin iguals o inferiors al salari mínim interprofessional.

Els qui compleixin aquests requisits hauran de presentar una sèrie de documentació per acreditar la situació. Entre d'altres, un volant de convivència de l'habitatge objecte de la sol·licitud, un certificat del cadastre, la declaració de la renda (exercici fiscal 2014) de tots i cadascun dels membres de la unitat familiar obligats a presentar-la i el certificat de vida laboral (en cas que algun membre de la unitat familiar no tingui declaració pròpia i no consti en cap declaració de la renda dels altres membres de la unitat familiar).

També hauran d'aportar un certificat d'ingressos i de retencions a compte de l'IRPF corresponents a l'any 2014 emesos per les empreses en els períodes que s'hagi treballat, i si fossin treballadors autònoms, es presentarà el certificat de bases a la Seguretat Social. També hauran de justificar la seva situació pensionistes i persones que estiguin a l'atur o hi hagin estat.

Les sol·licituds per a la reducció es poden presentar fins al 31 de març del 2016 al mateix ajuntament, que traslladarà la petició de descompte a l'agència tributària.