L'entitat Aigua és Vida denuncia que l'Ajuntament d'Igualada no té cap contracte de concessió del servei de gestió de l'aigua a la capital de l'Anoia, en una relació que es va iniciar a principi del segle XX. Una situació que creuen que es podria donar també en altres municipis de la comarca. L'acció de l'entitat ha fet que la majoria de grups de l'oposició de l'Ajuntament (tots menys el PP) s'hagin posat d'acord per reclamar, també, que la corporació tingui poder de decisió en la gestió de l'aigua, una eina que el repartiment accionarial actual de l'empresa que presta el servei, Aigua de Rigat, impedeix.

El representant d'Aigua és Vida, Quim Pérez, ha advertit que si un ciutadà volgués "no hauria de pagar l'aigua, ja que la situació està molt en fals i s'ha de regular". I aquesta regulació passaria per fer un concurs en què les empreses haurien de competir en igualtat de condicions.

Aigua és Vida defensa que "a Igualada la distribució d'aigua que realitza l'empresa Aigua de Rigat SA és irregular, perquè la concessió no ha estat adjudicada mai".