La companyia Endesa està invertint 300.000 euros a millorar la capacitat de distribució de vuit centres de transformació del centre d'Igualada i del barri de Montserrat. L'objectiu és augmentar la fiabilitat i la seguretat de la xarxa elèctrica de mitjana i baixa tensió del municipi. Fins ara s'han fet treballs en cinc instal·lacions i, segons la previsió, aquest desembre es finalitzaran les obres en tres centres més. La intervenció consisteix a ampliar la mitjana tensió, que passarà d'11 a 25kV, fet que permetrà duplicar la capacitat de transport de les línies. Les obres, que es preveu que finalitzin aquest mes de desembre, beneficien directament més de 4.000 clients del municipi.

Els treballs d'Endesa serviran per duplicar la capacitat de transport de les línies. D'aquesta manera es dóna més maniobrabilitat a la xarxa, amb la consegüent reducció del temps d'actuació en cas d'incidències, i es deixen les infraestructures a punt no només per suportar eventuals puntes de consum, sinó també capacitades per atendre el creixement vegetatiu del municipi i donar resposta a possibles subministraments de futur.

A més, s'està instal·lant l'última tecnologia en punts de transformació que ja estaven a 25kV i es reconfigura la xarxa de baixa tensió, que quedarà ampliada amb cable subterrani a l'avinguda de Barcelona, carrer del Clos, Lleida, Sant Jordi i Mossèn Josep Forn.