La restitució de contenidors cremats, la majoria per bretolades, i la neteja de les pintades a les parets tant d'edificis públics com privats que fa l'Ajuntament d'Igualada tenen un cost anual de 65.000 euros. Els actes vandàlics han obligat a substituir 33 contenidors i ha calgut també netejar 160 pintades en parets a la via pública.

Davant les xifres, i tenint en compte que conflictes laborals i socials també contribueixen a embrutar la ciutat, l'Ajuntament d'Igualada va llançar ahir una crida per demanar respecte pels espais urbans, la qual cosa contribuiria a reduir aquest capítol.

Jordi Pont, tinent d'alcalde de Qualitat Urbana, va demanar "a aquells pocs incívics que acostumen a malmetre el patrimoni, que siguin respectuosos amb l'entorn i el mobiliari urbans, perquè cada any aquest Ajuntament ha de destinar molts recursos, que surten dels impostos dels igualadins, a arreglar tot allò que es fa malbé fruit del vandalisme".

Pont va posar especial èmfasi en la crema de contenidors i les pintades en parets a la via pública, la substitució i neteja dels quals han costat al consistori gairebé 65.000 euros aquest 2015.

Les accions quantitativament més habituals són les pintades a les parets, algunes de reivindicatives o amb missatges polítics i d'altres simplement grafits. Des del gener passat i fins aquest desembre, els serveis municipals n'han netejat al voltant de 160, amb un cost de 189 euros cadascuna, fet que situa el cost total d'aquestes actuacions en uns 31.000 euros. Pont ha avançat que properament es preveu actuar al parc de l'Estació Vella, un indret on la neteja de les pintades resulta especialment complicada per les seves parets de pedra.

Un altre acte vandàlic "malauradament massa habitual", segons Pont, és la crema de contenidors. Cadascun dels contenidors té un cost de 965 euros.