La Fira Internacional Maqpaper reunirà els dies 6 i 7 d'abril a Igualada subministradors per a la indústria de la cel·lulosa, el paper i el cartró ondulat d'arreu de l'Estat. Es tracta de l'única fira dedicada al sector paperer, i hi seran presents les principals marques, com ara Voith Paper, Metso, Ferpal, Andritz, Basalan, Nalco Española, Celpap, Valmet, Porteca Paper i Bellmer. Una fira que té lloc en una comarca amb una alta implantació d'indústria relacionada amb aquest sector.

Després de nou edicions, la fira Maqpaper, organitzada per Fira d'Igualada amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, s'ha convertit "en un espai de trobada referent del sector per crear sinergies i establir nous contactes amb potencials clients i proveïdors", segons els impulsors de la mostra. Entre les més de 160 marques exposades, hi haurà empreses de maquinària, accessoris, vestidures, productes químics, tintes, tallers, enginyeria i medi ambient, i entre els visitants hi haurà l'assistència de responsables de producció, qualitat i laboratori de les principals indústries del sector.

A més, en l'edició del 2016, la fira inclourà un espai dedicat a tallers i conferències sobre les darreres novetats sectorials, i es farà un balanç de l'estat del sector i de les noves tendències en el consum del paper. Per posar èmfasi en el fet que el setanta per cent del paper que es produeix a l'Estat es recupera, per primera vegada s'ha afegit a la fira l'Associació espanyola de recuperadors de paper i cartró (Repacar), que impartirà una conferència en el marc de la fira.

I una fira d'energia

Coincidint amb Maqpaper, Fira d'Igualada organitza també la Fira-Congrés Energètica sobre l'eficiència energètica, una temàtica cabdal per al sector paperer i la indústria en general, que cada vegada inverteix més esforços en l'estalvi energètic. Ambdues fires compartiran recinte firal, i permetran així que empreses i professionals intercanviïn coneixement, estableixin aliances professionals i vincles comercials.

Segons les dades difoses per l'Associació espanyola de fabricants de pasta, paper i cartró (Aspapel), la producció de paper a l'Estat espanyol s'ha recuperat de la crisi i es troba en fase de creixement; fins ara aquest 2015 el consum de paper a l'Estat ha augmentat el 6,2%. Des de la indústria paperera es reivindiquen com un sector vital per a la reindustrialització de l'Estat i com un motor de creació de llocs de treball.