Calaf va poder pessigar ahir una engruna del sorteig de Nadal, que va repartir 50.000 euros amb un dècim del número 05.163, corresponent al tercer premi.

La butlleta havia estat adquirida a la terminal de l'administració número 1 del poble, al carrer de Sant Jaume, i el seu responsable, Ramon Ibáñez, desconeixia ahir la identitat de la persona afortunada. "Venem loteria de Nadal des de final de juliol, i si la persona a qui li toca no es dóna a conèixer, és molt difícil saber qui és, i tant pot ser algú del poble com no, perquè també hi ha gent de fora que en ve a buscar", afegia Ibáñez. Diu que el número premiat "és més aviat lleig, perquè la gent sol buscar-los més alts", però tanmateix no recorda ningú que li demanés expressament aquesta butlleta. "L'important és haver pogut donar el premi, i n'estem molt contents".

De fet, sense que en tingués cap notícia, Ibáñez es va assabentar per una trucada que havia donat el premi perquè el nom de l'administració sortia a la llista que facilita per Internet Loteria Nacional, i tot seguit va contactar amb responsables de l'organisme a Madrid, que li ho van confirmar.

L'administració 1 de Calaf té 25 anys d'història, i aquesta és la primera vegada que reparteix un premi de Nadal que no siguin terminacions. El gener passat va donar un primer premi del sorteig setmanal de la Loteria Nacional del dissabte, i a mitjan anys 90 va donar un segon premi d'aquest mateix sorteig, en aquest cas amb diversos dècims del format tradicional.