Daniel Àvila fa tres anys que és al capdavant d'un cèntric estanc de la rambla de Sant Isidre d'Igualada, i en els dos últims anys ha venut un dècim premiat de la loteria de Nadal. En ambdós casos, un cinquè premi. L'any passat va ser el número 74.012, i enguany ha estat un d'aquest números que sovint es descarten perquè sembla que no han d'anar acompanyats de la sort, el 00.943. Àvila ho va saber a través dels mitjans de comunicació i ahir era un home molt content: "després de repartir el dècim l'any passat, la venda de loteria se m'ha incrementat el 30%", explicava ahir. "Espero que ara continuï el creixement", afegia.

Al migdia, Àvila encara no sabia quina podia ser la persona que tenia el número premiat. Ningú no s'havia posat en contacte amb ell. De fet, a l'establiment, l'Estanc de la Rambla, es respirava una relativa tranquil·litat. La música ambiental era la cantarella dels nens que treuen les boles de números i premis, inevitablement. Hi havia un constant entrar i sortir de clients, però de manera molt majoritària es tractava de persones que hi compraven tabac. Aquests i un parell de mitjans de comunicació que hi havien fet cap.

Àvila explicava que es tractava només d'un dècim, per la qual cosa difícilment veurà la persona que va tenir la sort de comprar aquest número, i això feia que no hi hagués bullici. I també sabia que l'interès per si havia repartit o no el premi vindria a la tarda, quan pengés a l'exterior de l'establiment el cartell amb el número que li envien des de Loterías y Apuestas del Estado.

L'expedició de dècims a partir de les màquines expenedores no té tanta clientela com el dècim, es lamentava ahir Àvila, que pel tipus de local mitx que té (tabac i loteria) no pot vendre dècims. "Però ja veuen que el de la màquina també toca", defensava Àvila.