Núvol químic a Igualada

El dijous 12 de febrer els veïns d'Igualada es llevaven amb l'ordre de confinar-se dins de casa seva o al seu lloc de treball a causa d'una explosió en una empresa química del polígon de les Comes que va generar un núvol corrosiu. El núvol també fa afectar les poblacions veïnes de Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena i va obligar a tallar preventivament la línia R6 dels Ferrocarrils i les sortides de l'A2 al seu pas per Igualada. En total es van vessar més de 12.000 litres d'àcid nítric i fòrmic. L'Ajuntament d'Igualada va engegar una investigació d'ofici i la Diputació de Barcelona va licitar d'urgència la redacció de plans de risc químic a quatre poblacions de l'Anoia arran de l'incident.

Col·lapse a l'A-2 al Bruc per la gran nevada

El 4 de febrer de 2015 desenes de conductors van quedar atrapats al túnel del Bruc, a l'autovia A-2, durant més de cinc hores a causa d'una gran nevada que va col·lapsar la carretera. La indignació es va apoderar dels conductors que denunciaven falta de previsió i la manca d'informació. El conseller de Territori, Santi Vila, va admetre errors en el dispositiu, tot i que va carregar contra l'Estat -la via és de la seva titularitat- per la lentitud i la "falta de reflexos" a l'hora d'evitar el col·lapse.

L'incendi d'Òdena crema 1.200 hectàrees al Bages i l'Anoia

El 26 de juliol de 2015 es va declarar a Òdena (Anoia) un incendi forestal que va acabar arrasant un total de 1.200 hectàrees de les comarques de l'Anoia i el Bages. Les condicions meteorològiques adverses van fer avançar el foc sense control, que va obligar a desallotjar diversos veïns. Finalment, dos dies més tard, els Bombers van donar el foc per controlat. Les investigacions dels Agents Rurals van determinar que l'incendi s'hauria originat a causa d'una màquina piconadora de palla en un camp i es va imputar un pagès. Amb tot, uns mesos més tard el jutge va arxivar la causa oberta contra el pagès en considerar que no hi havia proves suficients per atribuir l'origen de les flames als treballs agraris.