La tendència d'introduir els infants al món de la cuina està en alça, des de programes de televisió com MasterChef Júnior fins a les extraescolars dels centres educatius. El Saló de la Infància d'Igualada no ha volgut quedar enrere i ha apostat per centrar l'edició d'enguany en la gastronomia sota el nom d'El Saló dels Xefs.

El passat dia 27 de desembre es va inaugurar la 32a edició d'aquest esdeveniment, que té lloc al recinte Firal de Cal Carner i que durarà fins al 4 de gener, amb la presència de les autoritats igualadines i la directora del Saló dels Xefs, Maricel Miñano. Miñano va voler remarcar que aquest és un saló que no només vol ensenyar als nens a cuinar i valorar la cuina sinó també mostrar "tant als pares com als infants que és fàcil seguir una dieta equilibrada i saludable", és a dir, que el saló no només sigui d'entreteniment sinó també molt pedagògic. A més, la directora considera que és un tema d'actualitat i que pot ensenyar molts valors.

Els infants d'Igualada i la comarca podran gaudir d'un seguit d'activitats durant els dies 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre i els dies 2, 3 i 4 de gener, la majoria dedicades al món culinari. En destaquen per sobre de tot els tallers que impartiran els professionals del món de la restauració d'Igualada i la comarca de l'Anoia, sota el nom de "La Cuineta al Saló". Alguns dels xefs seran els del restaurant Bitok, del Somiatruites o la xef Sònia Farran, del restaurant Kan Bakus, entre d'altres.