L'equip de govern de Collbató s'ha compromès a impulsar la redacció d'un nou pla urbanístic de la població. Els regidors van presentar la proposta en l'acte de presentació del programa d'execució de la legislatura. Es tracta d'una nova experiència de participació de la població.

L'objectiu de tenir un nou Pla Urbanístic cerca poder configurar un poble cohesionat, ben relacionat i adaptat a les necessitats del veïns, segons fonts del mateix govern.

D'altra banda, els polítics que duen les regnes municipals també proposen fer un esforç per fer del turisme, el comerç i els serveis un dels motors econòmics locals. Aquest també és un espai per al foment de l'emprenedoria i per posar en valor el patrimoni natural del municipi, situat als peus de Montserrat pel vessant sud.

El govern local també es proposa treballar la participació a partir de les entitats i els equipaments. I potenciar les ofertes de lleure, cultura i esport per fer que hi ha activitats per a tots els públics.

Es pretén, igualment, impulsar polítiques d'integració social, de suport a la població més necessitada i potenciar tot allò que estigui relacionat amb la participació.