L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat haurà de pagar 17.212 euros per reemplaçar 16 contenidors que van quedar fora de servei després de l'onada d'incendis que va viure el municipi durant la tarda-nit del dia de Sant Esteve. De moment, es desconeix l'autoria dels fets, però les imatges d'una càmera de vigilància privada podrien donar indicis sobre els autors del que es considera un acte vandàlic.

La regidora de Seguretat Ciutadana d'Olesa, Susana Yáñez, ha explicat que els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets, però que, "ara per ara, es desconeix tant la motivació com el nombre i perfil de persones que hi han actuat". Malgrat tot, assegura que "es descarta que fos un acte de protesta i es creu que s'apropa més a una bretolada". Respecte al modus operandi, "tot i que tampoc hi ha res confirmat, es creu que els incendis podrien haver estat provocats amb pastilles per encendre barbacoes". Yañez també ha apuntat que la mateixa nit dels fets "es van identificar dues persones que es movien en bicicleta, però no se'ls va trobar res a sobre i, per tant, no hi ha indicis de culpabilitat".

Ara els Mossos estan recollint dades per analitzar-les, entre elles les informacions donades per alguns veïns, "que són poques i contradictòries". Es coneix, però, l'existència d'almenys una càmera de vigilància privada que podria haver enregistrat els fets i que els cossos de seguretat estan pendents de visionar. La regidora ha explicat que, "en cas que s'identifiquin els autors, serien detinguts per un delicte de danys i les sancions anirien per la via penal". Segons fonts de la Policia Local, en aquest cas, se'ls podria imposar una multa econòmica i, fins i tot, penes de presó d'1 a 3 anys.