Igualada escalfarà l'hospital i els pisos Viure B2 amb fusta

La Diputació redacta el projecte per posar calderes de biomassa, que cremin la fusta de 27 hectàrees de boscos propers a la ciutat

02.01.2016 | 07:46
Els pisos de Viure B2, que quedarien inclosos en el projecte

L'Ajuntament d'Igualada ha posat en marxa, junt amb la Diputació de Barcelona, un projecte per instal·lar calderes de biomassa en tres grans equipaments municipals: el complex esportiu de Les Comes; l'Hospital d'Igualada i el CAP Nord; i els pisos tutelats Viure B2 i la residència Pare Vilaseca. Segons ha detallat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, se signarà un acord amb els propietaris dels boscos de la Serra de Rubió i de Miralles - La Llacuna perquè "de la neteja d'aquests boscos es generi l'estella per donar combustible als equipaments".

Es calcula que les tres calderes poden consumir la fusta que s'extregui de 21 hectàrees de bosc, amb la qual cosa, cada any, s'aniria produint la neteja d'aquesta quantitat de bosc. L'estalvi energètic respecte la factura actual pot arribar al 40%, una xifra que no està concretada ja que s'han de determinar altres valors econòmics, com la inversió i l'amortització, però Castells confia en un aportació que s'aprovarà al 100% de la Diputació de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema