Calaf disposa des d'aquest mes de desembre de Calaf Turisme, una aplicació per a dispositius mòbils pensada per informar sobre els llocs d'interès del municipi, com també de les festes locals o altres informacions d'interès. Albert Marquillas, estudiant de l'Institut d'Educació Secundària Alexandre de Riquer de Calaf, és el creador d'aquesta app, que es pot descarregar des de Google Play o bé des d'un codi QR.

Marquillas va començar a idear l'aplicació els mesos d'estiu i després de sis mesos de treball l'ha poguda presentar. L'aplicació és totalment gratuïta i és el seu treball de recerca de batxillerat.

L'alumne ha explicat que el seu projecte pretén que els veïns del municipi i els turistes que el tenen com a destinació hi puguin trobar informació de la vila i de l'oferta d'allotjaments, restauració i esbarjo. En l'apartat d'informació de la vila hi haurà accessible una història resumida de Calaf i fotografies il·lustratives, realitzades per Marquillas mateix. A més a més, el jove estudiant també ha fet un capítol sobre les festes locals i de propostes com ara el mercat de Calaf o la música del DesFOLCa't.