Martorell estrena demà nova ubicació per a l'esmorzar dels Tres Tombs

L'obertura de la festa es farà a la plaça Maria Canela per garantir que la cavalcada comença amb puntualitat

09.01.2016 | 00:00

Els Amics de Sant Antoni Abat de Martorell celebren avui i demà la Festa dels Tres Tombs. Enguany, el tradicional esmorzar traginer, demà al matí, es trasllada a la plaça de Maria Canela, on l'entitat té la seu social. S'espera la participació d'una cinquantena de genets i una quarantena de carruatges.
Els actes començaran avui a la tarda a la plaça de la Vila amb la ballada de sardanes, a càrrec de la cobla Ciutat de Cornellà.
La periodista martorellenca i corresponsal de RAC1, Cristina Solias, serà l'encarregada de fer el pregó a les set de la tarda i, seguidament, es farà l'intercanvi de banderes. Al Muxart Espai d'Art i Creació Contemporanis, s'inaugurarà l'exposició 100 anys sense diligència, a càrrec de l'historiador martorellenc Ferran Balanza, a 2/4 de 8 del vespre.
Demà, la festa començarà a les nou amb el tradicional esmorzar de traginer, que aquest any es trasllada del passeig del Quarter a la plaça de Maria Canela, un canvi bàsicament logístic ja que "així, mentre la gent esmorza, nosaltres podem fer els preparatius per començar els Tres Tombs amb una certa puntualitat", explica el vicepresident dels Amics de Sant Antoni, Rafael López.
Després del guarniment i enganxada de cavalls i carruatges, a 2/4 d'11, s'iniciarà al passeig del Quarter un dels principals atractius: els Tres Tombs i la cavalcada que, després de recórrer alguns carrers amb la Banda Simfònica de Martorell, dóna tres voltes pels carrers de la Vila amb la presència d'un centenar de genets i carruatges de Martorell i comarca.
El Progrés acollirà el concert vermut amb la Internacional Cobla Orquestra Montgrins i el ball de gala, a les 7 de la tarda, amb el tradicional vals Els xiquets de Valls.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema