L'Ajuntament d'Igualada ha fet una crida a "les entitats, famílies i colles d'amics, associacions i escoles" a participar en la rua del Carnaval que tindrà lloc el dissabte dia 6 de febrer a la tarda i a la resta d'actes de la festa. Organitzada pel departament municipal de Promoció Cultural, la festa ha concentrat en els darrers anys més de 27.000 persones disfressades a la rua. El cartell promocional d'enguany ha estat elaborat pel dissenyador igualadí Pep Valls.

La rua començarà el seu recorregut el dissabte 6 a partir de 2/4 de 7 de la tarda. El punt d'arrencada és la plaça de la Masuca i el punt final, la plaça de Cal Font. En aquesta ocasió, l'entitat encarregada de muntar la carrossa del Rei Carnestoltes i fer el pregó serà l'AMPA de l'escola Pare Ramon Castelltort, que celebra els quaranta anys del centre educatiu.

Per formar part de la rua, s'ha de dur a terme una inscripció que dóna dret a participar al concurs de disfresses. El període s'obre el dia 18 de gener i hi ha temps fins al dia 29. S'han de formalitzar a les oficines del departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament (plaça de Sant Miquel, 12, 2n). Les comparses hauran de tenir un mínim de deu membres i s'atorgaran quinze premis de 500 euros i deu de 200 euros, amb trofeus també per a les tres millors comparses.