L'Ajuntament d'Igualada té sobre la taula fins a tres peticions per poder retornar les projeccions de cinema comercial a la ciutat, i com a mínim una d'aquestes passa per fer una intervenció al clausurat cinema Kursal, que l'any passat va canviar de mans. Ahir, l'alcalde Marc Castells (CDC) va explicar en declaracions a Ràdio Igualada que veu "altes possibilitats" que en un termini de tres anys es recuperi la programació de cinema d'estrena de la ciutat, per mitjà de firmes de promotors privats que han fet les propostes. Fa gairebé dos anys que el Kursal d'Igualada va projectar l'últim "the end".

El Kursal tenia tres sales al cèntric carrer de Sant Magí i l'Ajuntament tenia sobre la taula la voluntat d'un grup de fer una actuació transformant l'equipament cultural en espai comercial. L'Ajuntament, inicialment, no està disposat a acceptar el canvi de clau urbanística si els nous propietaris o gestors de l'immoble no construeixen sales dedicades a la projecció cinematogràfica.

Igualada té, a més, un projecte iniciat per poder tenir una sala de cinema a l'Ateneu, equipada amb maquinària de nova generació. I aquest projecte es manté amb independència de la solució al Kursal.