L'Ajuntament d'Igualada mantindrà, un any més, el preu del bitllet senzill del bus urbà en 1,50 euros. Aquesta és una mesura que es pren des del 2012 i que té com a objectiu mirar de fer més popular el transport i incentivar l'ús del bus com a alternativa al transport particular. El preu del bus d'Igualada és en aquests moments molt més econòmic que el de moltes ciutats de l'entorn. A Manresa, per exemle, el bitllet simple té un cost de 2,15 euros. De fet, aquest és el preu recomanat per a l'Autoritat del Transort Metropolità (ATM).

La decisió municipal té l'aprovació de l'empresa concessionària del servei de bus urbà a la capital de l'Anoia, S.A. Masats Transports Generals. I des que es va aplicar per primer cop, sempre hi ha hagut un alt nivell de satisfacció entre els ciutadans, segons han explicat fonts municipals.

Tal com explica Jordi Pont, tinent d'alcalde de Qualitat Urbana de l'Ajuntament d'Igualada, aquesta mesura "es va adoptar per primer cop amb la intenció d'estimular la utilització del transport públic en un moment en què els increments de preu estaven reduint el nombre de viatgers de manera molt important".