El banc de reutilitzables d'Igualada gestiona 19.000 articles en un any

L'Ajuntament assegura que s'han pogut resoldre
"la pràctica totalitat de peticions de les famílies"

25.01.2016 | 07:49
Carme Riera, tinent d´alcalde d´Acció Social, va presentar els resultats

El Banc d'Articles Reutilitzables d'Igualada ha gestionat 19.404 objectes durant el seu primer any de funcionament. Segons ha informat el consistori, "s'ha pogut resoldre la pràctica totalitat de les peticions rebudes per part de les famílies usuàries i s'han reaprofitat més de 7.500 quilos de material".
Ho ha detallat Carme Riera, tinent d'alcalde d'Acció Social i Igualtat, en el balanç efectuat després dels dotze primers mesos de funcionament.
Els objectes recollits han arribat de particulars, d'establiments i de la deixalleria municipal. El volum més gran correspon a papereria i material escolar, amb 18.709 articles, i la resta han estat mobiliari de la casa, estris de la llar i articles de puericultura.
En aquest temps, el Banc d'Articles Reutilitzables ha rebut 154 peticions concretes de material, de les quals ha pogut resoldre un 94%. S'han repartit 380 articles a les famílies sol·licitants i aquells que han tingut més demanda han estat, d'una banda, llits per a adults, matalassos i armaris i, de l'altra, llits infantils de baranes i cotxets. També s'han repartit 17.000 articles de papereria en centres educatius i entitats de la ciutat i, paral·lelament, el departament de Medi Ambient calcula que s'han recuperat un total de 7.530 quilos de material que anaven destinats a l'abocador, com ara matalassos, somiers, cadires i armaris, entre molts altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema