El projecte "Igualada, Ciutat Amiga de les Persones Grans" inicia el seu pla d'acció després d'haver enllestit el treball de diagnosi de la situació actual de la ciutat.

La iniciativa té com a objectiu construir col·lectivament una ciutat més accessible i més respectuosa amb la gent gran i, en aquesta línia, convida les entitats, la ciutadania i el món acadèmic a integrar-se a la Comissió de Seguiment del projecte.

Amb aquest objectiu s'han definit sis noves cadires, que s'ocuparan durant un temps determinat i que permetran donar veu a diversos actors. Les cadires de nova creació, com ha avançat la tinent

d'alcalde d'Acció Social, Carme Riera, són la de l'entitat, la de l'experiència, la del coneixement acadèmic, la de la ciutadania, la de l'empresa i la cadira tècnica.

Dimecres que ve, 27 de gener, a les set de la tarda, se celebrarà a l'Espai Cívic Centre una sessió informativa per a aquelles persones, organitzacions i entitats que vulguin conèixer i participar en aquesta iniciativa.

"Ciutats Amigues de la Gent Gran" és un projecte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que té com a objectiu afavorir l'envelliment actiu i participatiu i vol assegurar la qualitat de vida i el benestar de les persones grans. La capital de l'Anoia s'hi va adherir el 2014 amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. El projecte promou la creació de la comissió de seguiment i possibilita el fet de nodrir-la de persones interessades a participar en els seus grups de discussió.